Easy quick Vegan Coconut Red-lentil curry

English further down

Godmorgon på er alla!

Igår hade vi en ganska slapp lugn dag med lite röj och fix här hemma samt lite mer packning av paket och såklart matlagning. På eftermiddagen lämnade vi Peppe hos hans farmor och tog en bio. Vi såg Blade Runner 2049, den va väldigt bra! Grymt snygg film. Filmen utspelar sig ungefär 30 år framåt i tiden och visar en potentiell värld helt utan biologisk mångfald, en värld av betong och plåt i princip. Tyvärr visar statistisk och utveckling på att det är ditåt den här världen är på väg. Det enklaste du kan göra för att dra ditt strå till stacken är att dra ner på kött och animaliekonsumtion. Läs mer om vilken påverkan din kost faktiskt har här————-> WWF länk

Igår satte jag förresten igång en surdegsgrund! Hoppas hoppas hoppas den överlever, jag har inte riktigt något 22-25 gradigt ställe här hemma där den kan bo nu i början men vi får se:) Kommer uppdatera här i alla fall hur det går. Tänk att kunna ha hembakat surdegsbröd hemma jämnt ❤ Jag går efter den här sidans lilla skola: Länk

Den här sjukt god grytan som jag gjorde igår har jag gjort många gånger förr, tror den är från Hemköps tidning från början. Så enkel och smakrik! En perfekt balansgång mellan söta mjuka, syrliga och starka smaker. Jag serverade med libabröd och blandade ut Peppes portion med lite havre fraiché, då den blir lite stark. Gillar ni inte starkt så ta mindre av den röda curryn bara:) Det här är verkligen ett perfekt vardagsrecept!

vegan red lentil curry

Linscurry i röd kokos
(ca 4 portioner)

Ingredienser:
Råris för 4 personer
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 tsk röd currypasta
1 msk olja att steka i
5 dl vatten
2 dl torkade röda linser
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1/2 blomkålshuvud
salt efter smak
70 g bladspenat

Till servering:
1 dl hackade cashewnötter
1 lime
naan eller libabröd

Gör såhär:

1. Koka riset. Fräs lök och vitlök i tomatpurén och currypasta i olja i en gryta.

2. Tillsätt vatten, kokosmjölk och linser. Låt puttra under lock i ca 10 min.

3. Skölj och skär blomkålen i buketter. Tillsätt dom i grytan och låt koka ytterligare 10 min. Smaka av med salt och vänd ner spenaten. Servera med tillbehören!

Hur enkelt?! Kommentera gärna vad ni tyckte, själv ÄLSKAR jag den!

171105red lentil curry 2

In english

Good morning you all!

Yesterday we had a quite relaxed day. In the afternoon we left Peppe with his grandmother and went to see a movie at the Cinema. Blade Runner 2049, it was very good! So cool!
The film takes place 30 years ahead from now and shows a potential world completely without biodiversity, a world 100% made out of concrete. Unfortunately, statistics and data shows that’s the result the world is heading towards. The easiest thing you can do to pull your weight is to reduce your meat and animal consumption. Read more about this here ————-> WWF link

Yesterday I also made this great curry I’ve done many times before. So simple and tasty! A perfect balance between sweet, sour and spicy flavors. I served mine with some liba bread. If you don’t like spicy food, just take less of the red curry 🙂 This is truly a perfect everyday recipe! Enjoy! 

Vegan Coconut Red-lentil curry
(about 4 servings)

Brown rice
1 chopped yellow onion
2 chopped cloves of garlic
2 tablespoons tomato paste
2 teaspoons red curry paste
1 tablespoon of oil to fry in
5 dl of water
2 dl dried red lentils
1 can coconut milk (400 ml)
1/2 head of cauliflower
salt 
70 g spinach leafs

For serving:
1 dl chopped cashew nuts
1 lime
naan or liba bread

1. Boil the rice. Fry onions and garlic in a big casserole. Add the tomato paste and the curry paste. Fry for a few minutes. 

2. Add water, coconut milk and lentils. Let it all boil with the cover on for about 10 minutes.

3. Rinse and cut the cauliflower into bouquets. Add them to the saucepan and boil for another 10 minutes. Add a pinch of salt and the spinach. Serve with cashews, lime and bread. 

I hope you enjoy it, I myself LOVE IT!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s